BISTRO FRANICA | Tradicionalna Jela Od Mesa, Tradicionalna Jela Od Ribe, Domaća Tjestenina, Šurlice, Hrvatska Vina | BAŠKA – KRK

BISTRO FRANICA | Tradicionalna Jela Od Mesa, Tradicionalna Jela Od Ribe, Domaća Tjestenina, Šurlice, Hrvatska Vina | BAŠKA – KRK

Bistro-Trattoria „FRANICA“ je mjesto s tradicijom dugom cijelo stoljeće. Početkom 20.vijeka na tom mjestu otvorena je kavana-restauracija „Kod pristaništa“.
1931. godine zgrada je nadozidana i pretvorena u hotel „Triglav“  s restoranom u prizemlju i 9 soba na prvom i drugom katu.
1995. godine Zdravko Čabrijan,unuk pok.Marijana Dujmovića „Franica“; jednog od pionira hotelskog turizma u Baški; sa svojom suprugom  otvara restoran pod imenom„Franica“.

Svojim smještajem u srcu bašćanskog porta, s pogledom na barke i veliku plažu ,interierom i ukupnim uređenjem „Franica“ je mjesto susreta prošlosti i sadašnjosti. Bogatstvo glagoljaške tradicije bašćanske kotline prisutno je u svakom detalju.“Franica“ je sjenovita oaza koja svojim gostima za vrijeme vrelih,ljetnih dana pruža nezaboravan ugođaj u intimi sjenovite terase čiji svod čini zelenilo bršljana, loze, pasiflore i akvariju s morskom vodom kojem se najviše vesele djeca.

Užitak za nepce čine domaća jela od svježe ribe, janjetine i ostalih vrsta mesa i tjestenine; pripravljena na način kako su to radile naše bake i obojena mirisima ružmarina, kadulje, maslinovog ulja i odabranih vinskih sorti, naročito Žlahtine.

Bistro-trattoria „Franica“ je nezaobilazno mjesto druženja, gdje možete proslaviti krštenje, rođenje, godišnjice…

Kuhinja u Franici bazira se na domaćim jelima po vlastitoj recepturi.
To su svakako pečena janjetina aromatizirana ljekovitim travama; pečeni mrkač (hobotnica) s krompirom; razna jela od mesa i ribe; naročito riba pečena u soli.
Franica priprema isključivo domaću tjesteninu: bašćanske „valcići“ tj. šurlice te makarune „preko prsta“ a gostima naročito drage, crne šurlice, vlastite izrade.

Ponudi svakako treba dodati hrvatska vina; vina otoka Krka naročito Žlahtinu.

Posjetite BISTRO FRANICA jer u ponudi se nalaze najbolja TRADICIONALNA JELA OD RIBE, TRADICIONALNA JELA OD MESA, DOMAĆA TJESTENINA, ŠURLICE, HRVATSKA VINA u mjestu BAŠKA – KRK.

BISTRO FRANICA – BAŠKA | KRK
Kontakt osoba: Pavica Čabrijan
Kontakt broj (tel): 051 860 023
Adresa: Ribarska 39, 51523 Baška
E-mail: franica@ri.t-com.hr
Web stranica: www.franica.hr
Radno vrijeme: od 11 do 24 h.