OCULUS d.o.o. | PROIZVODNJA, PRODAJA, DOSTAVA SVIH VRSTA KONTAKTNIH LEĆA | ZAGREB, ZAGREBAČKA ŽUPANIJA, HRVATSKA

OCULUS d.o.o. | PROIZVODNJA, PRODAJA, DOSTAVA SVIH VRSTA KONTAKTNIH LEĆA | ZAGREB, ZAGREBAČKA ŽUPANIJA, HRVATSKA

OCULUS d.o.o. poduzeće sa više od 40 god. tradicije, prvo u Hrvatskoj počinje se baviti kontaktnnim lećama 1974 g. pod nazivom Ghetaldus Oculus Chicago.
Nakon dvije godine (1976) Oculus se odvaja i počinje sa proizvodnjom, prodajom i dostavom svih vrsta očnih pomagala (kontaktnih leća) sa smještajem u Zagrebu Ilica 31 (prolaz F. Hadžića) s ciljem da vam osigura savršen vid.

VRSTE LEĆA:

TVRDE:
klasične leće proizvode se od tvrde plastike PMMA koja je nepropusna i nepropusta kisik do rožnice što moze dovesti do komplikacija.
Poprilično zastarjela vrsta kontaktnih leća koju danas koristi mali broj ljudi.

POLUTVRDE KONTAKTNE LEĆE:
dokazano su najbolja i najzdravija vrsta kontaktnih leća (nasljedile su klasične tvrde PMMA leće). Novi matrijali polutvrdih leća fleksibilniji su i bitno propusniji. Pomoću njh postiže se iznimna vidna oštrina i osjetljivost kontrasta (zadržavaju oblik te se oko nakon treptaja netreba prilagođavati). U odnosu na mekane, polutvrde kontaktne leće su površinom manje i pokretljivije što omogućuje bolji protok suza (tako zadržavaju funkciju obrane oka od opasnih mikroorganizama i dodatno opskrbljuju rožnicu kisikom. Polutvrde kontaktne leće upijaju manje suza nego mekane leće, lakše se čiste (na njihovoj površini nakuplja se manje proteinskih i drugih naslaga). Predstavljaju najkvalitetnije i najpovoljnije rješenje za astigmatizam rožnice.

MEKANE KONTAKTNE LEĆE:
glavni razlozi što su danas mekane kontaktne leće najpopularnija vrsta leća je mogućnost njihovog povremenog nošenja i kratko razdoblje privikavanja. Pomoću upotrebe novijih matrijala (silikon-hidrogel) dobivena je veca propusnost kisika. To je  doprinjelo ugodnijen nošenju u večernjim satima i manjoj učestalosti tzv. nevaskularizaciji rožnice.

PODVRSTE KONTAKTNIH LEĆA:
Jednodnevne, Dvotjedne, Mjesečne, Godišnje

 

OCULUS d.o.o. | PROIZVODNJA, PRODAJA, DOSTAVA SVIH VRSTA KONTAKTNIH LEĆA | ZAGREB, ZAGREBAČKA ŽUPANIJA, HRVATSKA
Oculus d.o.o.
Adresa: Ilica 31, 10000 Zagreb
Odgovorna osoba: Marko Firis
Tel: +385 (0)1 48 333 55
Fax: + 385 (0)1 48 28 443
Web: //www.oculus-zagreb.hr
E-mail: info@oculus-zagreb.hr , oculus1@zg.t-com.hr